Формування інформаційно-цифрової компетентності учнів в інтерактивному освітньому середовищі закладу загальної середньої освіти - Кочеткова , О. (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2019)
В світовому освітньому просторі розширюються можливості використання електронних засобів, технологій і ресурсів послуговуючись мережею Інтернет і різних інноваційних технологій. Динамічний розвиток інформаційних технологій і зміна вимог до освітньої діяльності дисонує з рівнем розвитку інформаційної компетентності учнів. Сучасним засобом формування цифрової компетентності виступає різний контент: електронні курси, тренажери, засоби взаємодії вчителя та учня, системи дистанційного навчання тощо. Формування сучасного інтерактивного освітнього середовища здійснюється в умовах широкого впровадження і застосування ІКТ. Таке середовище навчання створюється сукупністю традиційних та інноваційних засобів і дає можливість забезпечити самостійну навчальну діяльність учнів, безпосередній зворотний зв’язок, безперервне оновлення змісту навчальних матеріалів і швидший доступ до них, реалізацію індивідуальних траєкторій навчання і групової форми роботи, багаторівневу комунікацію між усіма учасниками освітнього процесу.