ЗАРУБІЖНИЙ І ВІТЧИЗНЯНИЙ ДОСВІД ВИВЧЕННЯ ФЕНОМЕНУ «НАВЧАЛЬНІ СТРАТЕГІЇ» - Бульба, Тарас Юрійович (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2015)
У статті розкрито психолого-педагогічну сутність поняття «навчальні стратегії» на основі аналізу провідних досліджень з цього напрямку. Схарактеризовано найбільш відому й найбільш визнану класифікацію навчальних стратегій. Встановлено зв’язок понять «навчальні стратегії» та «індивідуально-творча стратегія самостійної навчальної діяльності студента».