МОВНА ОСОБИСТІСТЬ: МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ АСПЕКТ - Дика, Наталія Михайлівна (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2017)
Автором висвітлено мовну особистість вчителя-словесника як ключове поняття усіх сфер пізнання людини; проаналізовано різні концепції і підходи до тлумачення мовної особистості, які пов’язані з інтердисциплінарністю цього поняття; обґрунтовано основні засади становлення поліфункціональності мовної особистості; з’ясовано доцільність урахування загальних лінгводидактичних особливостей формування мовної особистості, орієнтації на комплексний розвиток усіх її складових компетентностей.