Перехід від модульної до сесійної форми організації навчального процесу: перший досвід НМУ імені О.О. Богомольця - Стеченко , О. (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2019)
У статті розглянуто перший досвід переходу Національного медичного університету імені О.О. Богомольця від модульної до сесійної форми організації освітнього процесу за Європейською кредитно-трансферною системою (ЄКТС). Надано переконливі свідчення позитивного впливу організаційних змін на якісні показники навчання, зокрема якість успішності, абсолютну успішність та кількість академічних боргів. На прикладі статистичних даних за результатами 2017/2018 навчального року показано, що впровадження сесійної форми організації навчання за розробленим в Університеті механізмом суттєво покращило показники абсолютної успішності, якості успішності всього контингенту студентів першого курсу та середній бал першокурсників контрактної форми навчання. Зазначена трансформація організації навчання стала важливим та ефективним інструментом підвищення якості надання освітніх послуг відповідно до соціального запиту сьогодення.