ЗДОРОВ’Я ЯК ЦІННІСТЬ СУЧАСНОЇ УСПІШНОЇ ОСОБИСТОСТІ - Асланов, Галандир (Педагогічна освіта: Теорія і практика. Психологія. Педагогіка., 2017)
У статті визначено концептуальні положення поняття «здоров’я» як особистісної цінності сучасної успішної особистості, яке має містити не тільки якісний опис, а й бути основою для вимірювання кількості здоров’я, а також побудови моделей діагностики та розробки технологій оздоровлення. Проаналізовано праці учених-педагогів щодо проблеми здоров’я особистості. На основі аналізу наукової літератури виокремлено три рівні опису цінності здоров’я: біологічний, соціальний, особливий психологічний.